Je eigen bunker !?

Fortificaties onderdeel van bijv. de BB en de IJssellinie
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ruud
Berichten: 2178
Lid geworden op: 18 feb 2008, 11:36
Locatie: Festung IJmuiden
Contacteer:

Je eigen bunker !?

Bericht door Ruud »

Safe room, schuilplaats, schuilkelder, kluis.

Wat doet u als er ongewenste personen binnendringen, met welke intentie dan ook? En wat doet u bij terroristische aanslagen, een nucleaire, bacteriologische of chemische ramp?

Heeft u dan een ruimte beschikbaar waar u zich in alle veiligheid kunt terugtrekken? Om die periode gezond en wel te overbruggen? En waar laat u waardevolle bezittingen zoals die grotere die niet in uw kluis passen?

Misschien het overdenken waard : een 3 in 1 combinatie van een Saferoom, schuilkelder én kluis.

De Safe room krijgt een plaats in de tuin (of evt. onder uw huis in geval van nieuwbouw) en biedt maximale bescherming, o.a. middels betonnen wanden van 30 tot 40 cm, hoogwaardige gepantserde afsluitmechanismen en allerlei apparatuur om te leven zoals we gewend zijn.

De Safe room is toegankelijk vanuit het huis / gebouw, via een ingang in de tuin of anders. De ingangen zijn hermetisch afsluitbaar en kunnen op verschillende wijze worden verborgen.

De Safe room, in verscheidene afmetingen beschikbaar, kan op allerlei manieren worden ingericht (van basis tot uiterst luxueus) en worden voorzien van de meest uiteenlopende veiligheidsvoorzieningen. Bij dat laatste zijn met name het risicoprofiel en de gewenste veiligheid bepalend. Desgewenst is het mogelijk om de ruimte multifunctioneel te maken zodat u er dagelijks gebruik van kunt maken.

Binnenkort openen we een Nederlanstalige website met uitgebreide informatie. Voor het moment kunt u alvast een indruk opdoen op http://www.abc-guard.de" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank, het daar getoonde vormt de basis van het totale concept. Hoe de uiteindelijke versie van uw safe room wordt is geheel afhankelijk van uw wensenpakket. En dat kan breed zijn...

Op deze site vindt u allerlei artikelen die het overbruggen van bovengenoemde situaties vergemakkelijken, draagbaar maken zoals noodrantsoenen, lang houdbaar water, enz.

Heeft u interesse? U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)73 551 93 76 of stuur een email naar info@liff.nl" target="_blank" target="_blank
http://www.liff.nl/index_cpath-77_141.h ... dd5a6097ad" target="_blank
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Ruud op 23 nov 2008, 18:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Bunker Archief IJmuiden
BunkerArchief.NL
Gebruikersavatar
wattman
Donateur
Donateur
Berichten: 1098
Lid geworden op: 25 feb 2008, 21:06
Locatie: Dutch Metro-land

Re: Je eigen bunker !?

Bericht door wattman »

Die betonnen wand is mij te dun, en ik mis op zijn minst een periscoop. Pure geldkopperij... En dat terwijl je in Den Haag voor 3 miljoen een mooie Fl 246 kan kopen (met luchtverversingsinstallatie), inclusief villa op het dak (ook te gebruiken als camouflage ;) ).
http://www.funda.nl/WoningAanbod/Koop/D ... KoopObject" target="_blank
Patrick

Re: Je eigen bunker !?

Bericht door Patrick »

In Oostenrijk hebben ze ook ervaring met dergelijke kelders.
Plaats reactie

Terug naar “Fortificaties van 1946 tot 1989 (Koude Oorlog)”