Nieuwe uitgave over Schnell- en Räumbootbunkers

Boeken over de beide wereldoorlogen.
Plaats reactie
Jacquo

Nieuwe uitgave over Schnell- en Räumbootbunkers

Bericht door Jacquo »

NIEUWE UITGAVE

Bunker der deutschen Schnell- und Räumbootbasen an der Kanalküste im Zweiten Weltkrieg
Michael Foedrowitz

Ze behoren tot de laatste niet onderzochte Duitse militaire bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog; de grote scheepsbunkers voor de zogenaamde Schnell- en Räumboten.

Dat er zo weinig over deze bouwwerken bekend is, heeft enerzijds te maken met het feit dat ze altijd in de schaduw hebben gestaan van de duikbootbunkers die voor het grote publiek blijkbaar meer tot de verbeelding spraken. Anderzijds bestaat er opvallend weinig bronnenmateriaal. Het is verbazingwekkend, dat ondanks de betrokkenheid van zo vele firma’s, instanties, organisaties en mensen nauwelijks iets bekend is over hun geschiedenis, zelfs niet over de naoorlogse geschiedenis van deze massieve bouwwerken.

Historicus Michael Foedrowitz deed vier jaar lang onderzoek naar dit fenomeen. Hij bezocht de plaatsen waar deze bunkers ooit waren gepland, stonden of nog staan. Hij voerde tevens een intensief archiefonderzoek uit, waarvoor archiefbewaarplaatsen in heel Europa werden bezocht. De neerslag van het onderzoek schreef Foedrowitz in de eerste monografie over het onderwerp. Het boek mag worden beschouwd als hét naslagwerk over de Schnell- en Räumbootbunkers in Noordwest-Europa.

Het boek heeft 300 pagina’s, is luxe uitgevoerd, genaaid in harde band en rijk geïllustreerd. Met ca. 500 foto’s en afbeeldingen is dit boek een aanwinst voor een ieder die geïnteresseerd is in het ware verhaal achter de grootste betonconstructies uit de Tweede Wereldoorlog.

Voor Nederland en Vlaanderen voorziet het boek in cruciale historische informatie die tot nu toe ontbrak over deze bijzondere militaire projecten in steden als Rotterdam, IJmuiden, Den-Helder, Oostende of Duinkerken.

Het boek wordt slechts in een kleine oplage gedrukt en kan vooralsnog alleen direct bij de uitgever per voorinschrijving besteld worden. Het boek is geschreven in de Duitse taal en kost EUR 69,95 (excl. Verzendkosten). Bestellen kan via: silvertant.erfgoedprojecten@gmail.com
Gebruikersavatar
maarten-stahlbeton
Berichten: 1235
Lid geworden op: 20 feb 2008, 22:16
Contacteer:

Re: Nieuwe uitgave over Schnell- en Räumbootbunkers

Bericht door maarten-stahlbeton »

Om met de woorden van Britt te spreken: Fuckin' Vet!
Lord of the Ringstand
Plaats reactie

Terug naar “Boeken”