Rondleiding Drinkwatervoorziening

Interessante dagen, rondleidingen, openstellingen en activiteiten m.b.t. tot de Wereldoorlogen en/of Fortificaties
Gebruikersavatar
Rene Ros
Berichten: 681
Lid geworden op: 19 feb 2008, 23:33
Locatie: Weesp
Contacteer:

Rondleiding Drinkwatervoorziening

Bericht door Rene Ros »

Nee, het is geen grapje maar het komt nu eenmaal zo uit om op zaterdag 1 april een rondleiding te organiseren. En wel naar de Militaire Drinkwatervoorziening bij Amsterdam-Sloten. Geen kazematten maar reinwaterkelders. Wie gaat er mee?

Om in geval van een beleg voldoende drinkwater binnen de Stelling te kunnen produceren is er van 1900 tot 1908 gebouwd aan de Militaire Drinkwatervoorziening, ook wel Militair Bronwaterinstituut genoemd. Het is een uniek en 100% exclusief voor de Stelling van Amsterdam gebouwd complex dat grotendeels nog aanwezig is. Het is een tastbaar relict van de logistiek binnen de Stelling.

Het complex bestaat tegenwoordig uit een deel dat door Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wordt gebruikt en een deel 'Rijkshemelvaartdienst' dat gekraakt is en bewoond wordt. Bij de 'Rijkshemelvaartdienst' zijn we van harte welkom voor een rondleiding. Het deel van LVNL kan niet worden bezocht, maar is wel goed vanachter het hek te bekijken.

René Ros heeft zich ook in dit complex verdiept en er al vaker rondleidingen verzorgd. Een aantal maal als onderdeel van de jaarlijkse dagexcursie, maar door de afwijkende ligging is dit en enkele andere objecten niet praktisch. Dit jaar is de Militaire Drinkwatervoorziening aan de beurt.

Op zaterdag 1 april om 14.00 uur begint de rondwandeling die ongeveer 45 minuten zal duren. Deelnemen is gratis maar vanwege een maximum aantal deelnemers moet je je van tevoren aanmelden via onderstaande link. Mocht er veel belangstelling zijn, dan zal om 15.00 uur een tweede rondwandeling plaatsvinden. Als je liever om 15.00 uur deelneemt dan kan je dit bij de opmerkingen vermelden en kan daar eventueel rekening mee gehouden worden. Na aanmelden ontvang je informatie over bereikbaarheid en het verzamelpunt. Leuk als je meegaat!

Militaire Drinkwatervoorziening
Aanmelden Rondleiding Drinkwatervoorziening
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Plaats reactie

Terug naar “Agenda”