De moderators stellen zich voor

Overige onderwerpen aangaande het forum
Plaats reactie
Gebruikersavatar
maarten-stahlbeton
Berichten: 1155
Lid geworden op: 20 feb 2008, 22:16
Contacteer:

De moderators stellen zich voor

Bericht door maarten-stahlbeton »

In dit topic volgt een korte introductie van de moderators van het Fortificatie Forum.

Dit topic is niet voor discussie en/of opmerkingen. Vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van de introducties gaarne per PB aan de desbetreffende persoon.
Lord of the Ringstand
Gebruikersavatar
maarten-stahlbeton
Berichten: 1155
Lid geworden op: 20 feb 2008, 22:16
Contacteer:

Re: De moderators stellen zich voor

Bericht door maarten-stahlbeton »

Mijn naam is Maarten, ik ben van het jaar 1983, geboren en getogen in de Betuwe en woon samen met mijn vriendin en onze vier katten in een leuk huisje in Tiel. Ik ben werkzaam als milieukundige bij een ingenieurbureau en reis voor deze functie dagelijks door heel Nederland en België.

Mijn interesse voor de Tweede Wereldoorlog is er vanaf jongs af aan. In mijn jeugd gingen wij bijna wekelijks wandelen op de Grebbeberg waar mijn grootvader én overgrootvader samen tegen de Duitsers gevochten hadden. Veel werd er niet verteld, waardoor er veel aan de fantasie moest worden overgelaten. Mijn andere opa is in de oorlog werkzaam geweest voor EIBIA en die was veel spraakzamer over zijn ervaringen.

De werkelijke interesse voor fortificaties is pas later gekomen. Met een vriendengroep hadden we het plan opgevat om een schaalmodel van een S3 van de Grebbeberg te maken en aldus moest deze opgemeten worden. Het model is er nooit gekomen, de volgende bunker des te meer. Uit dit initiatief is ook Stahlbeton gegroeid. Onder deze vlag hebben we jarenlang tochten gemaakt langs de Europese kusten. Inmiddels heeft het huisje-boompje-beestje syndroom bij de meesten wel de kop op gestoken, maar de interesse is er bij allemaal nog steeds.

Mijn interessegebieden ligt voornamelijk rond de oorlog in mijn woonomgeving. De meidagen 1940, Fall Storch, Market Garden en Fliegerhorst Deelen. Maar ik hou mij ook bezig met overige oorlogshandelingen in Nederland en de bijbehorende fortificaties.

Mijn overige hobby's zijn cultuurgeschiedenis, de vorming van ons cultuurlandschap en tuinieren. Als lichamelijke ontspanning doe ik sinds een tijdje aan airsoft.
Lord of the Ringstand
Gebruikersavatar
Remco de Goede
Berichten: 3213
Lid geworden op: 11 feb 2008, 08:54
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: De moderators stellen zich voor

Bericht door Remco de Goede »

MIjn naam is Remco de Goede, geboren in 1981 in het gehucht Zuidland (tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis) en tegenwoordig wonend in Berkel en Rodenrijs met mijn vriedin Remy en dochter Bo.
Ik werk in de Rotterdamse haven als Supervisor op het agentschap van een groot scheepvaartkantoor.
Sinds eind jaren '90 ben ik definitief besmet met het bunkervirus. Echter als kleine jongen struinde ik al graag rond door de bunkers in de vesting van Hellevoetsluis.
Ik ben vrijwilliger bij de stichting Museum Bescherming bevolking (Rijswijk Overvoorde) en schrijver van het boek; Rijswijk Park Overvoorde in de tweede wereldoorlog en koude oorlog (ISBN 978-909028521-4 )
Ook ben ik eigenaar/oprichter van de website http://www.bunkerfotos.nl. De afgelopen 15 jaar heb ik heel veel bunkers bezocht langs de Deense, Franse, Nederlandse en Belgische kust, het laaste jaar wat minder tijd gehad door de gezinsuitbreiding maar langzaam aan beginnen de tripjes naar Frankrijk weer toe te nemen. Waar ik voorheen 80.000 km per jaar en minimaal 1 x per maand naar Frankrijk ging moet ik het nu doen met 30.000 km per jaar en een paar keer per jaar naar Frankrijk. Mn baas is hier overigens erg blij mee omdat dit heel wat in brandstofkosten scheelt :D .

Na de problemen die een hoop mensen ondervonden op het HBP forum hebben we met een aantal mensen besloten om in 2008 het Fortificatieforum op te richten, wat achteraf een goed idee geweest is want nu bijna 8 jaar verder loopt het nog steeds prima.

Interesse gebieden: Duitse bunkers uit de tweede wereldoorlog. Kennisgebieden: Overvoorde Rijswijk, Luftwaffe Nachrichten en het Franse gedeelte van de Atlantikwall in gebied AOK 15.
Overige hobbies: Sportduiken en motorrijden
Gebruikersavatar
AvB
Berichten: 3752
Lid geworden op: 13 feb 2008, 18:48
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: De moderators stellen zich voor

Bericht door AvB »

Ik ben Arthur van Beveren, geboren 1986 in Rotterdam. Woon nu zo'n 10 jaar in Utrecht, net achter de Waterlinie.
Ik ben freelance fotograaf en journalist. Mogelijk ken je me ook van de National Geographic serie Nazi Megastructures (afleveringen Atlantikwall, V1 en V2, binnenkort komt er nieuwe aflevering aan over de Kanaaleilanden).
Ik ben sinds mijn twaalfde bezig met voornamelijk Duitse bunkers uit WO2 maar kan ander beton en periodes ook erg opgewonden raken :lol:
Sinds 2001 run ik met Lenco van der Weel (lcw op het forum) de website www.bunkersite.com. Een reisgids en encyclopedie over Duitse bunkers (en soms wat uitstapjes) in Europa.

Mijn interessegebieden liggen bij Duitse bunkers in het algemeen, pantseronderdelen, Nederlandse verdedigingswerken en fotografie.
Nicht ärgern - Nur wundern!
Gebruikersavatar
jack
Berichten: 232
Lid geworden op: 26 feb 2008, 20:07
Locatie: Ouddorp
Contacteer:

Re: De moderators stellen zich voor

Bericht door jack »

Ik ben Jack Westhoeve, geboren in 1982 en sindsdien woonachtig op het prachtige eiland Goeree Overflakkee. Ik woon in Ouddorp met mijn vrouw Annemieke, dochter Benthe en hond Jayjay. Ik ben werkzaam als technisch specialist/hoofd technische dienst bij Schmidt Watertechniek B.V. Mijn werkzaamheden bestaan uit het opsporen van lekkages, het uitvoeren van druk en capaciteitsmetingen, en het lokaliseren van kabels en leidingen. Voor mijn werk kom ik op zeer veel interessante plaatsen, en kan af en toe hobby en werk combineren.

Op mijn 10e ben ik besmet geraakt met het bunker virus. Ik was in Normandië met mijn ouders, en de bunkers hebben toen bij mij iets los gemaakt. Vanaf die tijd wilde ik er alles over weten, en ben ook begonnen met het verzamelen van militairia. Verder ben ik 1 van de oprichters van stichting WO2GO, en ben ik ook bestuurslid. via de stichting hebben we onder andere de bunkerroute gerealiseerd aan de punt bij Ouddorp. Dit was mijn eerste grote project binnen de stichting.
Voor de bunkerroute ben ik het aanspreekpunt, coördineer het onderhoud, stuur de vrijwilligers aan, en daarnaast ben ik ook gids.

Mijn interesses zijn: Bunkers, geschiedenis van de tweede wereldoorlog, verzamelen van Duitse militairia, schietsport en geluidstechniek. Voor een aantal lokale bands ben ik vaste geluidsman, en heb mn eigen apparatuur.
Gebruikersavatar
tim
Berichten: 3023
Lid geworden op: 18 feb 2008, 21:50
Locatie: scheveningen
Contacteer:

Re: De moderators stellen zich voor

Bericht door tim »

Zal ik me ook maar netjes voorstellen :lol:

Ik ben Tim de Mos, evenals Jack van fertigungsjahr 1982.

Als klein rotjochie besmet geraakt met het virus, tijdens de vele zondagswandelingen door het westduinpark in Scheveningen waar her en der hoekjes en ingangen van de bunkers zichtbaar waren. Toen hadden de bunkers nog namen als: 5 kamerbunker, woonbunker, hoekbunker enz :D .
Toen het boek ''van verdediging naar bescherming'' uitkwam begon langzaam de interesse naar het hoe en waarom..
Heel wat jaartjes ''illegaal'' bunkers onderzocht en open gegraven in Nederland en erbuiten, en daarbij heel wat mooie bunkers gezien!
de afgelopen jaren is de focus verlegd naar het ontwikkelen en uitbreiden van het atlantikwallmuseum Scheveningen, waar ik vanaf 2007 vrijwilliger ben. Historische correctheid van de bunkers hebben we daarbij hoog in het vaandel staan, evenals de gezelligheid onder elkaar!

gebieden van interesse:
Stützpunktgruppe Scheveningen, en in iets mindere mate K.V.A Schagen met als ''schwerpunkt'' het Verteidigungsbereich Den Helder.

gr, Tim
Zur aktiven panzerabwehr stehen langs der HKL zahlreiche geschutze und panzerbrechende waffen zur verfugung
Plaats reactie

Terug naar “Forum forums...”