Linie tot leven, omroep brabant

Algemene discussie omtrent de verschillende verdedingswerken
Plaats reactie
Gebruikersavatar
PMR
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 mei 2017, 20:29

Linie tot leven, omroep brabant

Bericht door PMR »

Als een parelsnoer ligt tussen Biesbosch en Slot Loevestein een reeks van 200 jaar oude forten en waterwerken. Destijds bestemd als verdedigingslinie en ter bescherming van de Vesting Holland, maar in de vorige eeuw onbenut en uiteindelijk verlaten en vervallen.

In de komende afleveringen, Brabant telt vier forten die allemaal op een andere manier worden benut. Op welke wijze worden deze forten beheerd en onderhouden? We maken kennis met de forten Steurgat, Bakkerskil, Altena en Giessen. Bij de laatste fort zijn we getuige van een spectaculaire ontgraving en renovatie.

Brabants Landschap heeft als nieuwe eigenaar en beheerder de forten in de afgelopen jaren gerestaureerd en een nieuwe bestemming gegeven. In deze vijfdelige TV-serie schetst filmmaker Raoul de Zwart een uniek beeld van een onbekend deel van Brabant. Welke verhalen kunnen deze stenen ons vertellen? Op welke manier zijn ze geïntegreerd in het Brabantse polder- en rivierenlandschap? Welke ecologische waarden hebben ze? De serie toont niet alleen hoe deze forten en andere bouwwerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden benut, beheerd en voor de toekomst behouden worden, maar ook waarom het de moeite waard is ze als werelderfgoed te koesteren.

http://www.omroepbrabant.nl/Uitzendingg ... ot%20leven

Gebruikersavatar
jacco1908
Berichten: 133
Lid geworden op: 07 mar 2011, 19:30

Re: Linie tot leven, omroep brabant

Bericht door jacco1908 »

Dank voor de tip!

Gebruikersavatar
PMR
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 mei 2017, 20:29

Re: Linie tot leven, omroep brabant

Bericht door PMR »

Graag gedaan :D

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandse Fortificaties algemeen”