Duitse stellingkaart uit 1943 van vliegveld Haamstede

De Stützpunktgruppe Schouwen.
mvdw
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 sep 2018, 11:54

Duitse stellingkaart uit 1943 van vliegveld Haamstede

Bericht door mvdw » 13 mei 2019, 21:09

Het archief van NIMH bevat een Duitse stellingkaart van het vliegveld Haamstede waarbij op de kaart wordt aangegeven: STP XXXXIV H met als datum 4-10-1943. Deze stellingkaart omvat 16 vellen van A3 formaat en zijn afkomstig van Grenadier Regiment 743, Duitse 719e Infanteriedivisie, 1943. Het betreft collectienr 575 (=Bureau Inlichtingen/ Duitse verdedigingswerken) en dan inventarisnr 583 (Schouwen/Haamstede).

Deze stellingkaart is helaas tijdelijk niet meer bij NIMH in te zien, omdat ze worden gedigitaliseerd en beschikbaar gaan komen binnen het bekende bunkerarchief. Dit digitaliseren gaat wel een tijdje duren en graag zou ik toch al een beeld willen krijgen wat er allemaal op te zien is. De nodige bunkers heb ik inmiddels zelf wel gevonden, maar deze kaart helpt mij toch gerichter in mijn zoektocht naar de meer onbekende bunkers.

Wellicht zijn er forumleden die in het verleden ooit een foto of ander digitaal materiaal van deze kaarten hebben gemaakt. Wie kan mij hier aan helpen? Als iemand digitale foto's heeft, dan zou ik hier heel blij mee zijn. Anders zal ik toch een jaartje moeten wachten vrees ik.

Plaats reactie

Terug naar “Stp.Gr. Schouwen”