Forteiland IJmuiden

Interessante dagen, rondleidingen, openstellingen en activiteiten m.b.t. tot de Wereldoorlogen en/of Fortificaties
Plaats reactie
Harras

Forteiland IJmuiden

Bericht door Harras »

Open-dag Forteiland IJmuiden.

Het is weer zover. Het Forteiland in IJmuiden opent zondag, 7 maart a.s. voor de tweede keer dit jaar weer zijn zware houten en stalen deuren. Ook deze keer zal er afgeweken worden van de gebruikelijke openingstijden. Komende zondag vertrekt de rondvaartboot de Koningin Emma om 13.00 uur vanaf de Kop van de Haven, nabij de ligplaats van de ferryboot naar Newcastle. Om 16.00 uur wordt u met dezelfde rondvaartboot weer naar de Kop van de Haven teruggebracht. Op de open-dag in februari werd volgens dezelfde programmering gewerkt; dit tot grote tevredenheid van de bezoekers en de gidsen.

De vrijwilligers van de Stichting Forteiland, de Stichting Werkgroep Onderzoek Verdedigingswerken IJmuiden (WOVIJ) en de Stichting Atlantikwall Wapens en Munitie Museum(AWMM), samen de Vrienden van het Forteiland zullen u een onvergetelijke middag bezorgen. In de afgelopen weken is er door die vrijwilligers weer keihard gewerkt om het Fort (gebouwd rond 1885) en de directe omgeving weer tip-top in orde te brengen voor de bezoekers. De museumcollecties worden steeds verder uitgebreid en diverse ruimten worden ingericht naar de situatie van vroeger, onderzoek wordt verricht en steeds meer ruimten in het Fort worden in hun oude glorie hersteld. Er wordt uiteraard een interessante rondleiding op het Forteiland door deskundige gidsen verzorgd, maar u kunt ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Uiteraard is ook nu weer aan de inwendige mens gedacht. In de grote koepelzaal van het Fort kunt u op uw gemak wat eten en drinken. De Vrienden van het Forteiland zullen u zondag a.s. van harte verwelkomen op een van de mooiste plekjes van de IJmond.

Voor inlichtingen over het programma en het Forteiland zelf kunt u telefonisch contact opnemen met 0255-531409, voor de kaartverkoop kunt u zich wenden tot telefoon 0255-511676 of http://www.ijmuidenserondvaart.nl" target="_blank" target="_blank of info@ijmuidense rondvaart.nl
Gebruikersavatar
Ruud
Berichten: 2178
Lid geworden op: 18 feb 2008, 11:36
Locatie: Festung IJmuiden
Contacteer:

Re: Forteiland IJmuiden

Bericht door Ruud »

En nog een 'spannend evenement' op het voormalige Kernwerk.
g,Ruud

http://www.capefear.nl/nl/home.html" target="_blank

[edit] Lees net dat het een hardrock of weet ik wat gebeuren is, ik meende eerst een soort van ontdekkingsreis. maar goed, als je van 'muziek' houdt evengoed een leuk gebeuren in een sfeervolle omgeving, lijkt mij. De website is iig heel sfeervol.
Laatste kaarten via: http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/re ... 841136.ece" target="_blank
[edit]
Bunker Archief IJmuiden
BunkerArchief.NL
Plaats reactie

Terug naar “Agenda”