BB-onderkomen Utrecht-CS in het nieuws

Fortificaties onderdeel van bijv. de BB en de IJssellinie
Plaats reactie
Willem van Veen

BB-onderkomen Utrecht-CS in het nieuws

Bericht door Willem van Veen »

In het Algemeen Dagblad van zaterdag 30 mei 2009 staat in de Utrecht-bijlage een stuk over het zichtbaar worden van BB-schuilkelders. Je vind het onder http://www.ad.nl/utrecht/stad/" target="_blank van deze datum.
markies †

Re: BB-onderkomen Utrecht-CS in het nieuws

Bericht door markies † »

Leuk alle aandacht naar een onderwerp waar zelfs de kenners goed moeten opletten .
Het artikel laat weer eens goed zien hoe ongelooflijk slecht een journaliste haar werk doet. Het artikel staat bomvol met informatie die niet juist is.
Om te beginnen het Gele gevaar. Duidelijk gevalletje klepel horen hangen maar niet weten waar. Gedurende de Koude oorlog hadden we het over het Rode gevaar ( Rusland) en van de Chinesen hadden we nu niet echt iets te vrezen.
Er zijn zijn beduidend meer openbare schuilgelegenheden geweest in de gemeente Utrecht dan de genoemde twee. Het streven was dat er voor circa 10% van de bevolking een beschermd onderkomen aanwezig dient te zijn.
Als klapstuk het verblijf van 14 dagen in een openbare schuilkelder. Openbare schuilkelders zijn ingericht voor een verblijf van enige uren tot hooguit twee/drie dagen.
Het rare verhaal over het vorderen van voertuigen en het aanleveren van water en eten is leuk gevonden maar komt uit een wel erg dikke duim. Drinkwater is aanwezig maar voor voedsel diende de burger zelf te zorgen.
Kortom een stukje proza dat direct naar de prullenbak verwezen kan worden. Het goede doel om de naoorlogse Civiele Verdedigingsvoorbereiding op een objectieve wijze naar voren te brengen is jammerlijk gestrand.
Wees bedacht voor de journalist die een "stukje" wilt schrijven.
Gebruikersavatar
wattman
Donateur
Donateur
Berichten: 1095
Lid geworden op: 25 feb 2008, 21:06
Locatie: Dutch Metro-land

Re: BB-onderkomen Utrecht-CS in het nieuws

Bericht door wattman »

markies schreef: Wees bedacht voor de journalist die een "stukje" wilt schrijven.
Ik heb kort geleden bij een project mogen meemaken dat de journalist niet eens meer de moeite doet om een opschrijfboekje te pakken...
Plaats reactie

Terug naar “Fortificaties van 1946 tot 1989 (Koude Oorlog)”